22-03-2016 19:20 | Door: Fitria Jelyta

Het bedrijf Cubicco gaat een deel van een voormalige sigarettenfabriek in Bergen op Zoom transformeren tot energieneutrale prefab-woningen.

Het West-Brabantse bedrijf Cubicco heeft een modulair bouwconcept ontwikkeld om energieneutrale woningen toegankelijk te maken voor alleenstaanden. Hiermee zegt Cubicco het woningaanbod voor alleenstaanden te vergroten en de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten.

Cubicco maakt bekend een gedeelte van de voormalige Philip Morris-sigarettenfabriek in Bergen op Zoom te transformeren tot energieneutrale woningen. Voor dit project heeft het bedrijf een contract getekend met de gemeente Bergen op Zoom om twintig werklozen in dienst te nemen, schrijft Omroep Brabant.

Energiebesparing door isolatie

In januari van dit jaar heeft Cubicco samen met bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal de eerste modulaire woning van het bouwconcept in Roosendaal geopend. De woningen van Cubicco beschikken onder meer over zonnepanelen en een systeem dat regenwater opvangt.

Daarnaast bestaat het huis uit duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout. Om het energiegebruik van de woning verder te verlagen, zijn de wanden voorzien van een duurzaam isolatiemateriaal van spuitkurk. Deze coating uit kurkkorrels is geschikt voor zowel thermische isolatie als geluidsisolatie. De spuitkurkcoating is daarnaast waterafstotend en voorkomt, in tegenstelling tot verf, afbladdering van gevels door vocht. 

Bron: Cubicco, Omroep Brabant | Foto: Cubicco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)