23-03-2016 14:15 | Door: Fitria Jelyta

Het Amerikaanse bedrijf BioSurf heeft biobased wandpanelen ontwikkeld die resistent zijn tegen ontsmettingsmiddelen. Volgens het bedrijf zijn de panelen geschikt voor het interieur van ziekenhuizen.

De biobased wandpanelen van BioSurf, een dochteronderneming van het Amerikaanse bedrijf Biovation Acquisition, bevatten geen formaldehyde en materialen als pvc. Het bedrijf gebruikt naar eigen zeggen hernieuwbare maïs en een laag van sojabonen om de panelen te produceren.

Met de op maat gemaakte wandpanelen kunnen gebouweigenaren decoratie in het interieur aanbrengen met bijvoorbeeld kunstwerken en foto’s die BioSurf op de panelen print. De panelen zijn vervolgens te installeren op de binnenmuren van gebouwen.

Zonder glas

Volgens BioSurf zijn de decoratieve panelen gemakkelijk te onderhouden en resistent tegen schoonmaakmiddelen als ammonia, bleekmiddel, peroxide en aceton. Dit maakt het mogelijk om de panelen op frequente basis schoon te maken in bijvoorbeeld operatiekamers, zonder dat de schoonmaakmiddelen de decoratie beschadigen.

Daarnaast zijn de panelen zonder een glazen omhulsel of glazen frame in het interieur te plaatsen, waardoor ze geschikt zijn voor het interieur van ziekenhuizen. De beglazing van decoraties in zorginstellingen veroorzaken een opeenhoping van bacteriën die bijdragen aan ziekenhuisinfecties, stelt BioSurf.

Naast de BioSurf-wandpanelen, maakt moederbedrijf Biovation Acquisition onder meer plastic uit biopolymeren, 3D-geprinte laminaten, en bouwmaterialen van composiet. 

Bron: BioSurf, Biovation Acquisition | Foto: Robert Miller via BioSurf (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)