24-03-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

In Bodegraven is een voormalig politiebureau getransformeerd tot een nieuw gezondheidscentrum. Het pand stond drie en een half jaar leeg.

Zorgvastgoedontwikkelaar Estea Capital heeft in samenwerking met het bedrijf Axance het voormalige politiebureau aan de stationsplein in Bodegraven voor een bedrag van € 1,5 mln getransformeerd tot gezondheidscentrum.

‘Het Zorgstation’ biedt ruimte aan huisartspraktijken, fysiotherapeuten en een apotheker. Voor de transformatie stond het voormalige politiebureau uit 1998 drie en half jaar leeg.

Leefbaarheid

“We wilden de leefbaarheid in de omgeving verhogen en hebben met de ombouw rekening gehouden met de functie die het gebouw moet vervullen”, zegt Caspar Wagteveld, directeur van Estea Capital, tegen Vastgoedmarkt. De directeur verwacht in de toekomst meer samenwerkingsprojecten uit te voeren in zorgvastgoed.

De zorgvastgoedontwikkelaar financiert de aankoop, ontwikkelt, verhuurt en exploiteert het centrum. Het bedrijf Axance is verantwoordelijk voor de uitbreiding en inrichting van het pand voor toekomstige huurders. 

Bron: Vastgoedmarkt, Zorgvisie | Foto: Herry Lawford, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)