22-04-2016 12:29 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse stad San Francisco heeft deze week een nieuwe wetgeving aangenomen waarin ze de plaatsing van zonnepanelen op nieuwe gebouwen verplicht.

Dat schrijft The Guardian. De wetgeving schrijft voor dat alle nieuwe gebouwen met tien verdiepingen of minder vanaf 2017 gebruik moeten maken van zonnepanelen of zonnecollectoren voor de energievoorziening.

De nieuwe regelgeving borduurt voort op de bestaande wetgeving van de Californische staat, die eist dat alle nieuwe gebouwen voor minstens 15 procent worden blootgesteld aan zonlicht. Dit moet het aantrekkelijker maken voor gebouweigenaars om zonnepanelen op de gebouwen te plaatsen.

Klimaatverandering bestrijden

Met het doorvoeren van de nieuwe regelgeving wil de Californische stad de strijd aangaan met klimaatverandering. Zo heeft San Francisco zich tot doel gesteld om in 2020 100 procent van zijn elektriciteit duurzaam op te wekken.

Naast de nieuwe wet om zonnepanelen op nieuwe gebouwen te plaatsen, werkt San Francisco aan regelgeving om daken te gebruiken als regenwateropslagplaats. Door beplanting op de daken te plaatsen, verwacht het stadsbestuur de luchtkwaliteit in San Francisco te verbeteren.  

Bron: The Guardian | Foto: Matt Biddulph, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)