02-05-2016 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Het bedrijf Petersen Civiele Techniek heeft een app ontwikkeld die verschillende fases en risico’s van infrastructurele projecten belicht. Dit moet leiden tot het verminderen van faalkosten.

Met het InfraControleplan kunnen zowel opdrachtgevers als aannemers inzicht krijgen in de verwachte risico’s tijdens infrastructurele projecten. De app geeft vervolgens advies om deze risico’s te verkleinen. Hierdoor kunnen de betrokken partijen tijdens de uitvoeringsfase van het project efficiënter te werk gaan.

De softwareapplicatie richt zich op het hele infraproces en geeft drie modules weer, waaronder algemeen, civiel en groen. Daarnaast is het project via de app vanuit het perspectief van de aannemer, opdrachtgever, directie, toezichthouder en de bestekschrijver te bekijken. Gebruikers kunnen via een smartphone, tablet of pc toegang krijgen tot de app.

Onmisbaar hulpmiddel

Volgens Petersen Civiele Techniek worden afwijkingen in infraprojecten niet direct gemeld. Verder passen bouwers andere producten toe dan voorgeschreven tijdens de uitvoering van het project. Ook worden schadeclaims pas achteraf ingediend. Dit kan mogelijk faalkosten opleveren, stelt het bedrijf.

“Het is in deze sector nieuw om zo eenvoudig en snel risico’s te kunnen opsporen en te voorkomen”, zegt Rende Petersen, eigenaar van Petersen Civiele Techniek. “Ik ben ervan overtuigd dat de meeste problemen te voorkomen zijn door te denken vanuit risico’s. En daarbij is het InfraControleplan een onmisbaar hulpmiddel.”

Bron: Petersen Civiele Techniek, InfraControleplan | Foto: Petersen Civiele Techniek (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)