03-05-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Croonwolter&dros gaat samen met ingenieursadviesbureau Sweco gaat onnodig energieverbruik tegen in twintig gebouwen van vastgoedbelegger NSI.

Voor de gegarandeerde energiebesparing heeft NSI voor de komende vier jaar een energieprestatiecontract afgesloten met de twee partijen. Met een jaarlijkse energiebesparing van 7 procent in twintig gebouwen in het vastgoedportefeuille van NSI, willen de bedrijven bijdragen aan het verduurzamen van vastgoed.

“De garantie op de energiebesparing zorgt dat zeker is dat de kosten van een energieprestatiecontract binnen de looptijd gedekt worden door de bespaarde energiekosten”, zegt Fabio Pisano, energieconsultant van Croonwolter&dros.

Kostenefficiënt energie besparen

In dit project gaan Croonwolter&dros en Sweco het energieverbruik van de twintig gebouwen in kaart brengen en analyseren. Vervolgens worden er maatregelen toegepast die onnodig verbruik van energie tegengaan. Volgens de energieconsultant hebben deze maatregelen een korte terugverdientijd.

Pisano: “Zo kan NSI kostenefficiënt energie besparen: goed voor de portemonnee, de eindgebruiker en het milieu.” Met de ondertekening van het energieprestatiecontract zeggen de bedrijven invulling te geven aan de duurzaamheidsprestaties van NSI. 

Bron: Croonwolter&dros, Sweco | Foto: Asparukh Akanayev, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)