23-05-2016 18:45 | Door: Fitria Jelyta

Het bouwbedrijf Ecocasco heeft een verplaatsbaar en demontabel casco ontwikkeld voor energiezuinige woningen. Hiermee zegt het bedrijf 20 procent van de ruwbouwkosten te besparen.

Door gebruik te maken van tweede-generatie-hout of betonskelet bouw, zegt Ecocasco minder beton of hout te gebruiken bij de realisatie van het casco. Hierdoor is de constructie lichter dan de traditioneel gebouwde casco’s.

De lichtgewicht constructie maakt het mogelijk om de transportkosten en CO2-uitstoot te verminderen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Dit leidt ook tot een besparing van 20 procent op de cascokosten, stelt het bedrijf. Daarnaast kan de ruwbouw van de woning worden voorzien van installaties als warmtepomp, zonnecellen of zonneboiler om de energie-efficiëntie te verhogen.

Sneller bouwen

Afhankelijk van het aantal verdiepingen kan Ecocasco woningen met 3 tot 5 kamers van 13,85 vierkante meters opleveren. Het bedrijf heeft inmiddels de eerste aanvragen van woningbouwcorporaties binnengekregen. De woningbouwcorporaties willen het standaard casco gebruiken voor de opvang van statusgerechtigde asielzoekers.

Bron: Ecocasco | Foto: Ecocasco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)