24-05-2016 09:10 | Door: Fitria Jelyta

In opdracht van de gemeente Maastricht plaatst het bedrijf Rooftop Energy 1.835 zonnepanelen op het dak van het beurs- en congrescentrum MECC Maastricht.

Het zonnedak heeft een oppervlak van bijna 5.000 vierkante meter en moet 450.000 kilowattuur energie opwekken. Daarmee voorziet de installatie voor 21 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het gebouw. MECC Maastricht verwacht jaarlijks 250.000 kilo CO2-uitstoot te reduceren met het zonnedak.

“Met het plaatsen van de zonnepanelen, nemen wij als Green Key organisatie onze verantwoordelijkheid door ons energieverbruik niet alleen zoveel mogelijk te beperken, maar ook te verduurzamen”, zegt Rob van de Wiel, directeur van MECC Maastricht, in een persbericht. Het beurs- en congrescentrum heeft voor dit project een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk.

Klimaatneutraal Maastricht

Met de installatie van de zonnepanelen zegt het congrescentrum bij te dragen aan de ambitie van de gemeente Maastricht om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om dit doel te behalen, heeft de gemeente Maastrichtse Energieakkoorden afgesloten met verschillende partners uit de stad. In dit zijn afspraken en maatregelen vastgelegd om de CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen en energieverspilling tegen te gaan. 

Bron: MECC Maastricht | Foto: MECC Maastricht (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)