02-06-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Architecten hebben een masterplan ontwikkeld om het viaduct Minhocão in São Paulo te verduurzamen met onder meer hangende planten die de luchtkwaliteit moet verbeteren.

Het 3,5 kilometer lange viaduct was in 1971 gerealiseerd. Ondanks dat het viaduct dagelijks tussen 9:30 en 6:30 wordt afgesloten voor auto’s, is Minhocão een van de meest vervuilende gebieden in de Braziliaanse plaats São Paulo. Hiervoor zegt het architectenbureau Triptyque Architecture een oplossing te hebben gevonden. Zo moeten hangende planten onder het viaduct de luchtkwaliteit verbeteren.

Het viaduct wordt verder voorzien van een natuurlijk irrigatiesysteem dat de planten van water voorziet. Door het viaduct te vergroenen, verwachten de architecten de CO2-uitstoot en uitlaatgassen van het verkeer met 20 procent te verminderen. De architecten zeggen de hangende planten te selecteren op basis van hun capaciteit om CO2-uitstoot te absorberen.

Leefbaarheid

Ook wordt er bij de gebiedsontwikkeling rekening gehouden met voldoende daglicht voor de planten. Daarnaast moet het Minhocão ruimte bieden voor winkels, restaurants en culturele activiteiten om de leefbaarheid van de stad te vergroten. 

Bekijk hieronder meer over het masterplan Minhocão Marquise: 

Bron: Inhabitat, Designboom | Foto: Triptyque Architecture (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)