15-06-2016 15:10 | Door: Fitria Jelyta

De Britse verffabrikant Eicó opent in Hongkong een nieuwe vestiging. Hiermee zegt het bedrijf in te spelen op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verfproducten in Azië.

De verfproducten van Eicó worden vervaardigd in zijn productielocaties in IJsland en Zweden. Het bedrijf zegt de verven vervolgens naar verschillende landen te verzenden in de overgebleven ruimtes van vrachtverkeer met eerder vastgestelde verzendingsroutes.

Daarnaast gebruikt de fabrikant voor de productie van zijn verf 100 procent geothermische energie, waardoor het productieproces volgens Eicó CO2-neutraal is.

Bewust over gezondheid

Het nieuwe hoofdkantoor in Hongkong heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter, waarin de ingezonden verven worden opgeslagen. Volgens Joakim Cimmerbeck, managing director van Eicó, zijn de verfproducten niet giftig en daardoor geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld scholen, slaapkamers en in bijvoorbeeld woonruimtes van mensen met allergieën.

“In Hongkong zijn mensen bewuster geworden over hun gezondheid, wat voor onze producten een grote rol speelt”, zegt hij. “Er is een grote vraag naar verfproducten die op een verantwoorde wijze zijn gemaakt, milieuvriendelijk zijn en niet schadelijk zijn voor de gezondheid.” Naast de verkoop van zijn duurzame producten, zet de verffabrikant in op het vergroten van de bewustwording voor gezondheid en milieu in de Chinese regio. 

Bron: Eicó | Foto: Scott Lewis, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)