21-06-2016 12:01 | Door: Fitria Jelyta

Philips Lighting gaat in Aruba onder meer 17.000 LED-lampen installeren. In 2020 verlicht het Caraïbische eiland deze lampen met 100 procent groene energie.

Samen met de Arubaanse overheid gaat Philips Lighting het energieverbruik van het eiland met meer dan de helft verminderen. De overgang naar LED-verlichting gebeurt in vier fases. Met dit project wil Philips bijdragen aan de ambitie van de Arubaanse overheid om in 2020 100 procent gebruik te maken van duurzame energie.

Naast de installatie van 17.000 LED-lampen in 35 overheidsgebouwen, krijgt Aruba 2.600 conventionele armaturen voorzien van LED-techniek, worden de voetpaden verlicht met 150 buitenverlichtingspunten en past Philips kleurrijke verlichting toe op twee bekende pleinen op het eiland.

Op eigen kosten

De overgang naar energiezuinige LED's zal volgens Philips Lighting leiden tot een besparing van 60 procent op elektriciteit in 2020 en een CO2-reductie van 3.000 tot 4.000 ton per jaar. Deze samenwerking wordt gefinancierd met de gerealiseerde energiebesparing. Zo installeert Philips de verlichting op eigen kosten en wordt het concern binnen vijf jaar gecompenseerd.

“In samenwerking met de overheid werken we aan een mooie combinatie van energie-efficiënte verlichting en verfraaiing van openbare ruimtes”, zegt Hector Mendoza, project Sales Manager van Philips Lighting Latijns Amerika. “Het levert een positieve bijdrage aan het milieu en de lokale economie.”

Klimaatverandering tegengaan

Philips beloofde eerder om in 2020 meer dan 2 miljard LED-lampen te verkopen. Als lid van de Global Lighting Challenge, streeft het concern naar het versnellen van de installatie van 10 miljard betaalbare en duurzame LED-lampen om klimaatverandering tegen te gaan.

Met de verkoop van meer dan 2 miljard LED-lampen zegt Philips Lighting energie te besparen die gelijk is aan de energie die 60 middelgrote, op kolen gestookte energiecentrales genereren. De LED-verlichting moet een energiebesparing van € 12 mrd opleveren.

Bron: Philips | Foto: Phil Comeau, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)