24-06-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

Vier studenten aan de Universiteit van Amsterdam zijn begonnen aan een project waarbij ze samen met de lokale bevolking in Peru de strijd aangaan het plasticafvalprobleem door het afval te verwerken tot meubels.

De studenten, Floor Lormans, Sarah Scholten, Annabel Isarin en Lieke van Essen, nemen deel aan de 1% Student Battle. Dit programma is opgericht door een consortium van organisatieadviesbureau Accenture en het crowdfundingplatform One Percent Club. Met het project Woof&Wow zetten de studenten, die zichzelf de Duurzame Lama’s noemen, zich in voor het bestrijden van het afvalprobleem in Peru.

In dit project hebben de initiatiefnemers een methode ontwikkeld waarin draden werden gemaakt van afgedankte PET-flessen. De vrouwen van de lokale gemeenschappen in Peru weven deze draden vervolgens tot zittingen van een kruk of stoel, waarvan het ontwerp is bedacht door een interieurdesigner.

Lokale economie stimuleren

Naast het bestrijden van het plastic afval, waarvan de gemiddelde Peruviaan volgens de studenten 2 kilo per dag weggooit in 2021, moet het project bijdragen aan de stimulering van de lokale economie. Door de lokale bewoners van de plastic draden te voorzien, zeggen de studenten werkgelegenheid te creëren.

Volgens de initiatiefnemers van dit project zijn de plastic draden ook te gebruiken voor het maken van andere producten, zoals fruitmanden. Op dit moment kijken de studenten naar de verschillende mogelijkheden van het materiaal. Hiervoor zijn zij een crowdfundingactie gestart. 

Bekijk hieronder meer over Woof&Wow:

Bron: Woof&Wow | Foto: Woof&Wow (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)