08-08-2013 09:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het cruiseschip Pacific, beter bekend als The Love Boat uit een Amerikaanse jaren 70-serie, heeft zijn laatste reis gemaakt. Op een werf in Turkije zal al het metaal gerecycled worden.

Het 171 meter lange, iconische schip werd beroemd door zijn rol in de populaire Amerikaanse tv-serie The Love Boat in de jaren 70. Het zal nu worden gestript van zijn metalen onderdelen.

"Dit schip heeft veel aanpassingen gehad tijdens zijn levensduur. Het was al vijf jaar afgeschreven, en renovatie zou nu te kostbaar worden," zei Ersin Ceviker van de Associatie voor de Recycling van Schepen in Turkije. Een Turks recyclingbedrijf heeft de 'Love Boat' voor €2,5 mln gekocht.

Aaron Spellings The Love Boat, met Gavin MacLeod als scheepskapitein Merrill Stubing, was te zien op de Amerikaanse televisiezender ABC van 1977 tot 1986. De serie speelde zich af aan boord van de Pacific Princess, zoals het cruiseschip toen heette. Het schip voer voornamelijk tussen Californië en de Mexicaanse rivièra. Elke week raakten passagiers en bemanningsleden verwikkeld in liefdesaffaires of humoristische ontmoetingen tijdens de één uur durende show.