04-09-2013 10:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Lamb Weston Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten, gaat zetmeel leveren als basisgrondstof voor een 100 procent biologisch afbreekbare golfbal.

Ieder jaar raken alleen al in de VS ongeveer 300 miljoen traditionele golfballen zoek in de natuur -over andere landen bestaan geen betrouwbare cijfers. Deze niet-afbreekbare plastic golfballen, gemaakt van kunststoffen en zware metalen, blijven eeuwenlang een belasting vormen voor natuur en milieu.

Golfballenproducent Biogolf heeft na ruim vier jaar onderzoek een golfbal ontwikkeld, die kwalitatief aan alle speleisen voldoet en 100 procent biologisch afbreekbaar is. Deze bal zou een goed alternatief voor 80 tot 90 procent van alle golfspelers.

De biologisch afbreekbare golfbal zal deels uit aardappelzetmeel bestaan dat geleverd wordt door Lamb Weston Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken.

 

Duurzaamheid

 

De vereiste kwaliteit aardappelzetmeel is een bijproduct uit het productieproces van Lamb Weston Meijer en komt vrij bij het snijden van aardappels tot friet.

Doordat de aardappelen op relatief korte afstand van de fabrieken worden geteeld hoeven er geen onnodige transportkilometers voor de productie van deze grondstof te worden gemaakt en wordt er op deze locaties geen additionele energie gebruikt om het aardappelzetmeel te produceren.

Lamb Weston Meijer gaat vanuit haar Nederlandse productievestigingen de komende drie jaar het zetmeel leveren aan Biogolf voor de productie van deze unieke biologisch afbreekbare Nature SX golfbal.

Bron: Duurzaamondernemen.nl

Foto:  jurvetson via Flickr