05-09-2016 07:30 | Door: Hidde Middelweerd

OVG Real Estate, ontwikkelaar van het hypermoderne en duurzame kantoorgebouw The Edge van Deloitte, gaat ook in Duitsland aan de slag.

Naast de Mercedes-Benz Arena in Berlijn verrijst de East Side Tower, een 140-meter hoge toren die, net als The Edge, verschillende technologische en duurzame innovaties zal kennen. Het gebouw is bestemd voor kantoorgebruik.

Om de toren te realiseren werd een perceel van 3.700 vierkante meter aangeschaft. De bouw van de toren is een joint-venture met Freo.

Groei in Duitsland

Martin Rodeck, algemeen directeur van OVG Real Estate Deutschland, in een persbericht: “Met de aankoop van dit perceel heeft onze groei in Duitsland weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het gebouw zal in technologisch opzicht zijn tijd vooruit zijn en de focus zal liggen op nieuwe kantoorconcepten."

OVG Real Estate maakte eerder al golven bij onze Oosterburen. Zo werd met de HumboldtHafenEins in Berlijn al één van de groenste kantoorgebouwen van de Duitse hoofdstad gerealiseerd. Even ten westen van het centraal station in Berlijn gaat OVG, in samenwerking met Grand Central Berlin, nog een kantoorgebouw ontwikkelen.

The Edge

OVG Real Estate gooide vorig jaar hoge ogen met het zeer duurzame kantoorgebouw The Edge. Het gebouw, op de Zuidas in Amsterdam, werd door Breeam-NL uitgeroepen tot meest duurzame kantoorgebouw ter wereld.

Bron: OVG Real Estate | Foto: Ronald Tilleman, OVG