14-09-2016 16:00 | Door: Hidde Middelweerd

OVG Real Estate en Normandy Real Estate gaan gezamenlijk het Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever kopen, herontwikkelen en uitbreiden. Het kantoor van 30.000 vierkante meter, te vinden in New Jersey, moet een van de meest intelligente en energie-efficiënte kantoorgebouwen van de Amerikaanse oostkust worden.

Na de overdracht van het gebouw huurt Unilever het kantoor terug door middel van een 18-jarig triple-net-contract. Het nieuwe hoofdkantoor is naar verwachting eind 2017 klaar.

OVG Real Estate

Kees Kruythoff, CEO van Unilever Noord-Amerika, is enthousiast over de samenwerking met OVG Real Estate: “OVG heeft als geen andere projectontwikkelaar kennis van duurzame, hightech en slimme werkruimtes. Bovendien komt hun visie om de algehele kwaliteit van leven voor mensen te optimaliseren overeen met die van ons.”

Ook Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG Real Estate, is enthousiast: “Het project is een enorme kans om alles wat we de afgelopen jaren in Europa hebben geleerd en ons eigen hebben gemaakt, toe te passen in Amerika. Ik kijk er in het bijzonder naar uit om een nieuwe maatstaf te creëren op het gebied van duurzame bouw, samen met Unilever en Normandy.”

Minder CO2-uitstoot en energieverbruik

OVG Real Estate en Normandy Real Estate gaan verschillende duurzame aanpassingen maken aan het hoofdkantoor van Unilever. Dit om het energieverbruik van het kantoor te halveren, de CO2-uitstoot terug te dringen en het watergebruik te verminderen.

Daarnaast wil OVG het gebouw met 28 procent vergroten, zodat er in totaal 1.600 werknemers terecht kunnen. Net als in The Edge, het hoofdkantoor van Deloitte dat OVG Real Estate op de Zuidas realiseerde, krijgen gebruikers van het gebouw toegang tot een app waarmee ze zelf de verlichting en temperatuur op hun werkplek kunnen reguleren.

Verenigde Staten

OVG Real Estate opende onlangs een kantoor in New York, met als doel om kantoorgebouwen zoals The Edge ook in de Verenigde Staten te realiseren.

Eerder deze maand kondigde OVG Real Estate al aan dat het bedrijf in Duitsland aan de slag gaat. In Berlijn wordt de zogeheten East Side Tower ontwikkeld.

Bron: OVG Real Estate | Foto: OVG Real Estate