15-09-2016 17:00 | Door: Hidde Middelweerd

Toyota Motor Corporation heeft een station voor waterstofproductie geïnstalleerd bij zijn nieuwe energiemanagementfaciliteit in Toyota City, Japan. Mede daardoor wordt het gebouw volledig emissievrij.

Toyota heeft als doel om CO2-uitstoot op de nieuwe energiemanagementfaciliteit volledig te elimineren. Het automerk wil dit ambitieuze doel bereiken door het gebruik van duurzame, op waterstof gebaseerde energie.

In 2050 wil Toyota zelfs emissievrij zijn in al zijn activiteiten.

Energiebesparing

Daarnaast heeft Toyota een schare aan energiebesparende maatregelen genomen om uiteindelijk een emissievrij gebouw te realiseren. Zo heeft elke werknemer de mogelijkheid om de airconditioning en het licht aan of uit te zetten. Daarnaast maakt het gebouw optimaal gebruik van natuurlijke verlichting en ventilatie. Deze maatregelen reduceren het elektriciteitsverbruik en de CO2-uitstoot van het gebouw naar verwachting met 50 procent.

Waterstof

Het gebouw maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzame bronnen voor zijn energievoorziening. De energie wordt opgewekt door de waterstof-installatie, die duurzame waterstofbrandstofcellen produceert. De warmte-energie die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor de airconditioning.

Daarnaast beschikt het gebouw over zonnepanelen en opslagbatterijen. Deze batterijen zijn gemaakt van gerecyclede batterijen van hybride Prius-auto’s.

Carbon Clean 200

Toyota heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eerder dit jaar voerde Toyota de Carbon Clean 200 aan, een lijst die ’s werelds grootste bedrijven rangschikt op winst uit duurzame energie producten en diensten.

Het automerk gaat zijn gebouwen in de Verenigde Staten in de nabije toekomst ook omtoveren tot emissievrije gebouwen.

Bron: Toyota | Foto: Jim, the Photographer via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)