21-09-2016 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Met een duurzaam houtinkooppercentage van 98 procent scoren Heijmans en Koninklijke Bam Groep het hoogst op het gebied van duurzaam hout.

Dat blijkt uit de tweede editie van de Forest50, een initiatief van FSC Nederland dat de vijftig grootste bouwbedrijven in Nederland beoordeelt op het gebruik en inkoop van duurzaam hout. In de Forest50 wordt onder andere gekeken naar bouwbedrijven die een FSC of PEFC-certificaat bezitten. Daarnaast wordt gekeken naar hoe de bouwbedrijven communiceren over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

“De twee winnaars, Heijmans en Koninklijke Bam Groep, bereikten een bijna geheel duurzame houtinkoop met een inkooppercentage van 98 procent”, zegt FSC-manager Roel Nozeman, in een persbericht. “Opvallend is dat er in de ranking een grote middengroep is die met meer aandacht voor duurzaam hout en transparantie gemakkelijk hoger kan eindigen in de ranking.”

Eerste plaats duurzaam hout

Naast Heijmans en Bam, is de Slokker Bouwgroep beloond met de aanmoedigingsprijs van de Forest50.

Volgens Nozeman zijn er dit jaar elf bouwbedrijven die het percentage duurzaam ingekocht hout op groepsniveau meten. In het voorgaande jaar waren dat acht bedrijven. 

In de eerste editie van Forest50, die in 2015 werd uitgebracht, ontvingen VolkerWessels en Heijmans de hoogste score voor de toepassing van duurzaam hout. 

Bron: FSC Nederland, Bam | Foto: Greg Lobinski via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)