22-09-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

De Obelisco de Buenos Aires in Argentinië maakt sinds kort gebruik van duurzame LED-verlichting van Philips Lighting. Dit moet zowel de kosten voor verlichting als het energieverbruik van de stad besparen.

Dat meldt Philips Lighting in zijn Lighting Blog. Het nationaal historische monument was in het jaar 1936 binnen 31 dagen gerealiseerd en was bedoeld om het 400-jarige bestaan van Buenos Aires te vieren. Voor het 80-jarige jubileum van de Obelisco de Buenos Aires, heeft Philips het monument voorzien van LED-verlichting.

Het Argentijnse monument maakt nu gebruik van de lichtsystemen ColorReach Powercore gen2 en RGB luminaires van het Philips Color Kinetics. Hierdoor kan het monument tijdens nationale feestdagen worden verlicht met meerdere kleurencombinaties en is de verlichting vanaf een grotere afstand te bedienen.

Door de overstap naar LED-verlichting voor het monument kan Buenos Aires tot 50 procent van de kosten voor energie besparen en daarmee het energieverbruik voor het verlichten van de obelisk verminderen, stelt Philips Lighting. 

Bron: Philips Lighting | Foto: Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)