27-09-2016 18:50 | Door: Fitria Jelyta

Royal HaskoningDHV heeft zijn 45 jaar oude hoofdkantoor in Amersfoort verduurzaamd en daarmee de energie-efficiëntie van het gebouw verbeterd. Voor het gebruik van dit gebouw ontving het bedrijf het duurzaamheidscertificaat Breeam ‘Excellent’.

Het kantoorpand van Royal HaskoningDHV was in 2011 duurzaam gerenoveerd, waarna het energielabel van G naar A ging en de energie-efficiëntie van het gebouw verbeterde. Hiervoor werd het kantoor voorzien van een nieuwe glazen gevel, zongestuurde lichtwering, dakisolatie, slimme verlichting en klimaatinstallaties.

Waardering voor duurzaamheid

Daarnaast werden er bij de renovatie milieuvriendelijke en hergebruikte bouwmaterialen toegepast. Dankzij de duurzame renovatie scoorde het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV hoog op de Breaam NL In-Use methode, die wordt gebruikt om de duurzaamheidsprestaties van bestaande gebouwen te beoordelen.

“Met deze ‘Excellent’-certificering voor gebruik krijgen wij opnieuw waardering voor het feit dat wij duurzaamheid intern in de volle breedte meenemen”, zegt Frits Smedts, directeur Services bij Royal HaskoningDHV, in een persbericht. Volgens Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC), die de Breeam-methode in Nederland toepast, heeft Royal HaskoningDHV in een half jaar tijd zijn duurzaamheidsscore verbeterd.

Gemeenschappelijke duurzaamheidstaal

“Hiermee toont Royal HaskoningDHV dat er in korte tijd veel winst te behalen is met het doorvoeren van verduurzaming in de bedrijfsprocessen”, zegt zij. “Tevens laat de certificering zien dat succesvolle duurzame renovatie ook mogelijk is met een oud pand uit 1971.”

De DGBC-directeur ziet veel kansen voor de gebouwde omgeving om duurzaamheid te versnellen met sloop en vervangende nieuwbouw. “Met de toepassing van het Breeam-NL-keurmerk hebben we een gemeenschappelijke duurzaamheidstaal”, zegt Van Doorn in een interview met DuurzaamBedrijsfleven Media. 

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: Royal HaskoningDHV (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)