29-09-2016 16:30 | Door: Fitria Jelyta

TBI-onderneming Croonwolter&dros gaat samen met ingenieursadviesbureau Sweco acht winkelcentra in Nederland verduurzamen door het energieverbruik structureel te verlagen. 

De winkelcentra zijn in beheer van vastgoedeigenaar Wereldhave. Doel van dit project is om het energieverbruik van de acht winkelcentra met 30 procent terug te dringen tegen 2020. Hiervoor bieden Sweco en Croonwolter&dros advies om het energieverbruik van de panden op slimme wijze te verminderen.

Goedkoop energie besparen

“Samen met Sweco brengen we het energieverbruik van de acht winkelcentra in kaart”, zegt Fabio Pisano, energieconsultant van Croonwolter&dros, in een persbericht.

“We analyseren de resultaten en brengen een advies uit om het energieverbruik te optimaliseren. Vervolgens implementeren we maatregelen die onnodig verbruik tegengaan en zich binnen vijf jaar terugverdienen. Zo kan Wereldhave kostenefficiënt energie besparen: goed voor de huurders (winkeleigenaren) en het milieu.”

Onnodig energieverbruik tegengaan

Als voorbeeld noemt Pisano het gebruik van een boiler voor het koffiezetapparaat in het pand. Door bijvoorbeeld te kijken naar de gebruikspatronen van het apparaat, kan de boiler tijdig worden uitgezet om onnodig energieverbruik tegen te gaan.

Eerder tekende Croonwolter&dros een contract om samen met Sweco onnodig energieverbruik tegen te gaan in twintig gebouwen van vastgoedbelegger NSI. Hiervoor sloot NSI een energieprestatiecontract met de twee partijen. 

Bron: Croonwolter&dros | Foto: Croonwolter&dros (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)