02-10-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

Bam Woningbouw gaat negentig eengezinswoningen in Nieuwegein verduurzamen in opdracht van ASR. Hiervoor gaan de energielabels van D of E naar energielabel A.

Dat meldt ASR Vastgoed Vermogensbeheer in een persbericht.

Voor het verlagen van het energieverbruik van de woningen gaat Bam Woningbouw goede isolatie, ventilatie en geïntegreerde zonnepanelen toepassen. Dit moet leiden tot een beter binnenklimaat voor de bewoners, waardoor het wooncomfort verbetert. Daarnaast hanteert Bam een efficiënte aanpak om de duurzame maatregelen toe te passen.

Duurzame renovatie

Zo worden de woningen in bewoonde staat duurzaam gerenoveerd. “Dit pakken we aan met mechanische ventilatie, spouwmuurisolatie, isolatie in de kruipruimte, dakisolatie, HR++-glas en toedichting langs de ramen en de deuren”, zegt Bam tegen de website Duurzaam Gebouwd. De bouwwerkzaamheden zijn deze maand van start gegaan. Het bouwconcern verwacht de werkzaamheden in maart 2017 af te ronden.

Bam heeft de uitvoering van de bouwwerkzaamheden in samenspraak gedaan met de bewoners. Om de verbetermaatregelen uit te kunnen voeren, moet 70 procent van de huishoudens instemming geven. Volgens ASR heeft Bam de bewonersinstemming van meer dan 70 procent in twee weken tijd behaald na het toelichten van het renovatievoorstel.

Duurzaam kantoor

Eerder heeft ASR zijn duurzaam gerenoveerde hoofdkantoor in Utrecht geopend. Het 40 jaar oude pand is dankzij de toepassing van onder andere dubbele glazen, 1.200 zwarte zonnepanelen op het dak en een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) 56 procent energiezuiniger.

“Aangezien ons pand in Utrecht 85.000 vierkante meter groot is, is er voldoende plek voor onze medewerkers”, zegt Fiona van ’t Hullenaar, directeur business support bij ASR, in een uitzending van DuurzaamBV Radio. “Het renoveren van het pand bleek veel duurzamer, maar ook veel goedkoper te zijn dan nieuwbouw.”

Bron: ASR Vastgoed Vermogensbeheer | Foto: Dennis Jarvis via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)