04-10-2016 15:30 | Door: Fitria Jelyta

Vastgoedontwikkelaar AM gaat naar eigen zeggen de meest energiezuinige wijk van Delft realiseren. Hiervoor worden 26 Nul op de meter woningen gebouwd.

De Nul op de meter woningen komen op de Schoemaker Plantage te staan, een voormalige locatie van innovatieorganisatie TNO. Met de Nul op de Meter huizen wil AM de in- en uitgaande energiestromen van huishoudens in balans houden. Zo krijgen de woningen zonnepanelen, een aansluiting op een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) en een warmtepomp.

Duurzaamheid en uitstraling

De aansluiting op het WKO-systeem maakt het mogelijk om de woningen in de winter duurzaam te verwarmen en in de zomer te koelen. Daarnaast beschikken de huizen over een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit leidt tot een gezonder binnenklimaat, stelt AM. Voor de bouw van de duurzame woningen is bouwconcern Bam Woningbouw verantwoordelijk.

“We willen een inspirerende nieuwe stadsbuurt aan Delft toevoegen in de stijl van een eigentijdse Delftse School”, zegt Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, in een persbericht. “Door Nul op de meter, met tot wel veertig zonnepanelen per huis, in het ontwerp te integreren laten we zien dat duurzaamheid en uitstraling heel goed samen kunnen gaan.”

Financieel voordeel

De prijzen van de huizen varieren van € 329.000 tot en met € 526.000. Door de lage energielasten zijn potentiele bewoners van de Nul op de meter huizen voordeliger uit dan bij de aanschaf van traditionele woningen. Daarnaast kunnen de bewoners van de Nul op de meter woning tot € 27.000 meer lenen. 

Bron: AM | Foto: AM (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)