11-10-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse bedrijf Roof2Roof breidt zijn duurzame activiteiten uit in Almere. In deze stad gaat Roof2Roof oude dakbedekking innemen en vervolgens recyclen tot nieuwe daken of verwerken in duurzaam asfalt.

Dat meldt Roof2Roof in een persbericht.

Duurzaam asfalt

Het bedrijf richt zich op de inzameling van bitumen dakbedekking en verwerkt de daken tot nieuwe dakbedekking of duurzaam asfalt. Hiervoor ontwikkelde Roof2Roof een recyclingproces om fossiele grondstoffen, zoals het aardolieproduct bitumen, te vervangen bij de productie van nieuwe dakrollen en asfaltwegen.

Het concern stelt dat bitumenrecycling in Nederland een enorme vlucht heeft genomen, omdat meer professionele dakbedekkingsbedrijven en sloopaannemers zich hebben aangesloten bij Roof2Roof. Hierdoor werd de capaciteitsgrenzen van het huidige Roof2Roof-recyclecentrum in Zutphen bereikt en moest het bedrijf tijdelijk stoppen met de inname van de bitumen dakbedekking.

Circulaire hub voor grondstoffen

Roof2Roof vond de oplossing op het terrein Vijfhoek Recycling Almere. Zo kon het bedrijf opnieuw bitumen dakbedekking innemen en zijn capaciteitsgrenzen verlengen. Daarnaast ziet Roof2Roof kansen om zijn activiteiten op het recyclingterrein in Almere te vergroten. Het Almeerse recyclingterrein heeft zich namelijk tot doel gesteld om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een circulaire hub voor hoogwaardige verwerking van afval naar grondstoffen.

Bron: Roof2Roof | Foto: Stiller Beobachter via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)