05-12-2013 11:47 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De organisatie van de Zomerspelen in Rio de Janeiro in 2016  heeft afspraken gemaakt om groene projecten te initiëren.

Allereerst richt de organisatie zich op het voedsel waarbij de eerste doelstelling is om louter duurzame vis- en schaaldieren aan te bieden. De organisatie van de Olympische Spelen heeft in samenwerking met Marine Stewardship Council (MSC) en Aquaculture Stewardship Council (ASC) het memorandums of understanding (MOUs) opgesteld waarin de afspraken staan om tijdens het evenement 14 miljoen duurzame vismaaltijden aan te bieden. De organisatie prefereert lokale gecertificeerde visserij.

 

Energie

 

Het Zwitserse architectenbureau Rafaa heeft een voorstel ingediend om een zonnetoren van 100m hoog met een urbane waterval te bouwen die de stad tijdens het evenement geheel kan voorzien van stroom. Het opgepompte zeewater stroomt als een waterval naar beneden waardoor de turbines worden aangedreven wat stroom genereert voor Rio de Janeiro.

 

Sochi 2014

 

Op het eerstvolgende evenement zullen al de eerste duurzame stappen gezet worden om de vervuilende impact op het milieu zo beperkt mogelijk te houden. Voor de Spelen in Sochi 2014 implementeert Dow Chemical - partner van de Spelen – technologieën ter bevordering van energie-efficiëntie en het beperken van de CO2-uitstoot.

 

Bron: environmentalleader

Foto:  Global Economic Symposium (GES) via flickr