28-01-2017 10:05 | Door: Fitria Jelyta

Desko lanceert het e-book Circulair Inrichten. In dit e-book geeft de duurzame kantoorinrichter een podium aan verschillende bedrijven die erin slagen de circulaire economie te integreren in hun verdienmodellen.

In het e-book van Desko staat het thema samenwerken centraal. Om de wegwerpmaatschappij en afvalberg tegen te gaan, heeft het concern de ambitie om de samenwerking met verschillende bedrijven en leveranciers aan te gaan. Het e-book is hier te downloaden.

Circulair verdienmodel

Desko heeft een circulair verdienmodel ingericht, waarin het bedrijf gebruikte kantoormeubelen uit zowel de eigen collectie als van andere merken en producenten na de gebruiksfase terugneemt tegen een restwaarde. Vervolgens wordt het teruggenomen kantoormeubilair gereviseerd en opnieuw beschikbaar gesteld aan andere organisaties. Dat kan via huur- of leaseconstructies, of door ze ‘ouderwets’ te verkopen.

“Als je een gebruikte stoel inneemt en elders verkoopt, kun je jezelf op de borst kloppen en zeggen dat je hebt bijgedragen aan de circulaire economie”, schrijft Desko-directeur Michael Kuiper in het e-book Circulair Inrichten.

“Maar wie zegt dat de klant het volgend jaar niet alsnog bij het grofvuil zet? Als je echt circulair bezig wilt zijn, en je als zodanig wilt kunnen verantwoorden, moet je als leverancier controle, dan wel overzicht hebben over de gehele keten.” Dit vraagt naast substantiële aanpassing in de inrichting van onder andere logistieke en administratieve processen, ook nauwe samenwerking tussen de spelers in de productieketen.

Op DuurzaamBedrijfsleven.nl verschijnt binnenkort een interview met Michael Kuiper, de directeur van Desko, waarin hij zijn visie op de circulaire economie nader belicht. 

Bron: Desko | Foto: Desko (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)