09-03-2017 12:11 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Nijmegen heeft plannen om het gasnet in de wijk Hengstdal te vervangen door duurzame warmtevoorzieningen. Dit pilotproject draagt bij aan een aardgasloos Nijmegen.

Dat meldt Nijmegen in een persbericht. Voor de ontwikkeling van de aardgasloze wijk Hengstdal ondertekende Nijmegen samen met onder anderen minister Kamp van Economische Zaken een Green Deal. Met de ondertekening van de Green Deal wordt Nijmegen in staat gesteld om duurzame alternatieven te vinden voor het verwarmen van woningen.

Afhankelijk van fossiele brandstoffen

“We moeten naar een toekomst waarin we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen”, zegt wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Nijmegen in het persbericht. “Stoppen met het gebruik van aardgas is daarin een belangrijke stap. Dat zal een flinke klus worden, maar we moeten nu aan de slag om de stad klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas.”

Uit onderzoek van woningcorporaties, een netbeheerder en een warmtebedrijf blijkt dat de wijk Hengstdal geschikt is om duurzame warmtevoorzieningen te testen ter vervanging van het aardgasnet. Dit pilotproject draagt bij aan het doel van de gemeente Nijmegen om de gebouwde omgeving in 2030 75 procent energieneutraal te maken. 

Bron: Gemeente Nijmegen | Foto: Shutterstock.com (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)