18-03-2017 09:55 | Door: Fitria Jelyta

De Oekraïense start-up PassivDom heeft off-grid huizen ontwikkeld, die in korte tijd met een 3D-printer kunnen worden gebouwd. Door Internet of Things (IoT) is het energieleverende huis bovendien met behulp van een smartphone op afstand te bedienen.

Dat schrijft de website Designboom. De start-up maakte gebruik van een 3D-printer om de zogeheten ModulOne te bouwen. Door gebruik te maken van een 3D-printer om de onderdelen van de slimme woning te prefabriceren, zegt PassivDom de bouwtijd van de woning te verkorten. Het concern zegt het huis dan ook binnen een dag op locatie te kunnen bouwen.

Duurzaam huis

Verder heeft de woning geen fundering nodig, waardoor het mogelijk wordt om de constructie nog sneller op locatie tot stand te brengen. De ModulOne-woning van PassivDom is voorzien van een zelflerende micro-klimaatinstallatie die het binnenklimaat voor bewoners automatiseert en prettig houdt. Ook kunnen bewoners een smartphone gebruiken om de woning op afstand te bedienen en veilig te stellen.

Off-grid

Met zonnepanelen op het dak en een regenwateropslagplaats, wekt het huis voldoende stroom op om aan de elektriciteitsbehoefte van zijn bewoners te voldoen. Mede dankzij deze installaties heeft de off-grid woning geen aansluiting nodig op het water- of elektriciteitsnet en kan ModulOne op verschillende locaties midden in de natuur worden gebouwd.

Om het energieverbruik van de woning te beperken, heeft PassivDom de ModulOne voorzien van goede isolatie. De start-up heeft inmiddels drie modellen van hetzelfde woonconcept ontwikkeld, die in grootte en prijs verschillen. 

Lees ook:

Bron: Designboom, PassivDom