27-03-2017 16:05 | Door: Fitria Jelyta

Tesla-topman Elon Musk heeft bevestigd dat de elektrische autogigant volgende maand bestellingen aanneemt voor het ‘onzichtbare’ zonnedak.

Dat schrijven verschillende media. Het zonnedak van Tesla is gemaakt van glas en zet zonlicht om tot duurzame elektriciteit. In combinatie met de Tesla Powerwall 2-thuisaccu, kunnen bewoners met het zonnedak besparen op hun energiegebruik en voldoende stroom opwekken voor het opladen van een elektrische auto.

Onzichtbaar zonnedak

Het zonnedak van glas is verkrijgbaar in vier verschillende stijlen, en maakt het voor woningeigenaren mogelijk om zonnestroom op te wekken zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van de woning. Door gebruik te maken van lichtgewicht materialen voor het vervaardigen van het zonnedak, verwacht Musk de installatie goedkoper te kunnen vervoeren dan traditionele daken.

Volgens de Tesla-CEO wegen traditionele daken zwaarder, waardoor ze meer transportkosten en een hoger brandstofverbruik opleveren. Musk zegt in de zomer van 2017 de eerste zonnedaken van Tesla in de Verenigde Staten te installeren.

Bekijk hieronder de presentatie van het Tesla-zonnedak:

Lees ook:

Bron: Bloomberg, Arch Daily | Foto: Tesla (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)