08-05-2017 14:31 | Door: Fitria Jelyta

Kantoorinrichter Desko gaat samen met de Rabobank Metropoolregio Amsterdam op zoek naar het beste circulair interieur of product design. Met de Circular Design Award maken start-ups, ondernemers en ontwerpers kans om hun circulaire verdienmodel op te schalen met een hoofdprijs van € 7.500.

Met de Circular Design Award willen Rabobank en Desko de transitie naar de circulaire economie versnellen en circulair design stimuleren door innovatieve ideeen en bedrijven met elkaar te verbinden.

Het beste idee voor de circulaire economie

Het consortium heeft in totaal € 10.000 beschikbaar gesteld voor de drie beste deelnemers aan de Circular Design Award. Dit bedrag wordt verdeeld onder de drie winnende inzendingen. De hoofdprijs ter waarde van € 7.500 is bedoeld voor de beste inzending, waarna de nummers twee en drie van de competitie respectievelijk € 1.500 en € 1.000 zullen ontvangen voor hun inzendingen.

Het circulaire interieur of product design wordt beoordeeld aan de hand van vier indicatoren, namelijk ecologische impact, economische belangen, behoud van waarde en transitiepotentieel. Start-ups, particulieren en ondernemers kunnen zich vanaf 8 mei tot en met 1 augustus inschrijven voor de Circular Design Award. Het consortium maakt de winnaars van de competitie in 2018 bekend.

Duurzame innovaties stuwen

“Goede innovaties mogen we niet op papier laten kleven zonder dat het bedrijfsleven hier kennis van heeft genomen. Bedrijven hebben innovatie nodig en innovatie heeft bedrijven nodig om verder te komen”, zegt Els Avontuur, directeur bedrijven van Rabobank Regio Schiphol, in een persbericht. “De Rabobank ziet dat juist hier een actieve rol en ondersteuning heel belangrijk is voor onze toekomst. De circulaire economie biedt mooie kansen.”

De bank geeft met de Circular Design Award een vervolg aan de CE Challenge van de Rabobank metropoolregio Amsterdam. In de CE Challenge liet Rabobank zien waar de grootste impact te behalen is met de circulaire economie.

Lees ook:

Bron: Desko | Foto: Shutterstock.com