19-05-2017 09:45 | Door: Fitria Jelyta

Bam Wonen biedt kopers van nieuwbouwwoningen met de grootste duurzaamheidsambities een pakket aan om de woning verder te verduurzamen. Zo kunnen de huizenkopers kiezen voor een duurzame woning die gasloos wordt verwarmd.

Dat meldt Bam Wonen in een persbericht. Met het zogeheten Aanvullend Individueel Energiepakket kan het bouwconcern de nieuwbouwwoningen op maat verduurzamen.

Energie-efficiëntie verhogen

In plaats van verwarming met gas, kunnen kopers van de nieuwbouwwoningen kiezen voor een luchtwaterwarmtepomp. Verder kan een nieuwbouwwoning met het pakket worden voorzien van extra zonnepanelen of vloerverwarming op alle verdiepingen. Dit beperkt het energieverbruik van de nieuwbouwwoning.

Bam heeft het Aanvullend Individueel Energiepakket ontwikkeld ter aanvulling van de bestaande duurzaamheidsopties, die het concern standaard aanbiedt. Naast het energiepakket, biedt Bam advies aan de kopers om hun woningen verder te verduurzamen.

Klimaatpositieve impact

Volgens het bouwconcern draagt het energiepakket bij aan zijn ambitie om in 2020 als bouwbedrijf een klimaatpositieve impact te hebben en de energietransitie in Nederland te versnellen.

Lees ook:

Bron: Bam | Foto: Shutterstock.com