01-06-2017 15:57 | Door: Fitria Jelyta

De Spaanse verffabrikant Graphenstone claimt met zijn verf, die deels bestaat uit grafeen, gebouwen te verduurzamen door de thermische eigenschappen van de constructies te verbeteren.

Dat schrijft de website Dezeen. De verf van Graphenstone bestaat voor 98 procent uit pure kalk. Volgens The Graphene Company, het Britse bedrijf dat Graphenstone op de markt brengt, is de verf een milieuvriendelijke optie ten opzichte van traditionele verf. Pure kalk neemt CO2 op en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Met de toevoeging van grafeen kan de verf de thermische eigenschappen van gebouwen verbeteren, waardoor er minder energie nodig is voor verwarming. Grafeen is een veelzijdig materiaal dat bestaat uit een enkele laag koolstofatomen en kent toepassingen in de IT, elektronica en de cleantechsector.

Milieuvriendelijke verf

Wanneer de verf wordt toegepast op de oppervlakken van binnenmuren, houdt de grafeentoevoeging in het verfmengsel de warmte vast. Vervolgens wordt de warmte geleidelijk vervoerd naar de gehele oppervlakte van de binnenmuren. Door de warmtegeleiding te vertragen, draagt de verf bij aan het verbeteren van de gebouwisolatie, stellen de makers van de verf.

Lees ook:

Bron: Dezeen | Foto: Shutterstock.com