21-07-2017 15:11 | Door: Chris Thijssen

De gemeente Roosendaal brengt op verschillende middenbermen van rijbanen in de gemeente printbeton aan. Dat moet overlast van onkruid en de bestrijding ervan tegengaan.

Printbeton is beton dat wordt gestort en ter plaatse kan worden bewerkt in verschillende motieven, reliëfs en kleuren, schrijft ZuidWest TV. Voorbeelden zijn vormen als klinkers, tegels, kasseien of natuursteen. Een speciale coating op het beton voorkomt onkruid-, algen- en mosgroei, wat ook bestrijding hiervan overbodig maakt.

Duurzame onkruidbestrijding

“Als gemeente zochten we naar een minder intensieve manier voor bestrijding van onkruid. Het gebruik van printbeton is een duurzame oplossing tegen het onkruid tussen de stenen en ongelijk liggende bestrating”, zegt Saskia Schenk, verantwoordelijk wethouder, tegen ZuidWest TV.

“We hoeven op deze manier minder onkruid te bestrijden. Dat brengt minder overlast en minder verkeershinder met zich mee. Het geeft ons straatbeeld een schoner en frisser aanzicht. Een aantal andere middenbermen wordt beplant, zodat in het straatbeeld ook een natuurlijke groene uitstraling behouden blijft.”

Lees ook:

Nieuw voertuig maakt chemische onkruidbestrijding overbodig in Friesland

Bron: ZuidWest TV | Foto: Shutterstock.com