27-07-2017 15:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Studio Elmo Vermijs heeft kleurrijke, duurzame tiny houses ontwikkeld waar mensen kunnen wonen die moeilijk aarden in gewone woonwijken. De zogenoemde Skaeve Huse staan aan de rand van Eindhoven.

Elmo Vermijs heeft de duurzame woningen ontworpen in opdracht van woningcorporatie Trudo. V Architecten heeft zich gericht op de technische aspecten van de bouw. De woningen zijn met herbruikbare materialen gemaakt. Het skelet van de huizen is van hout. daarnaast zijn de huizen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

Uniek ontwerp

Skaeve Huse Eindhoven is vanwege de duurzame en permanente insteek uniek. De meeste Skaeve Huse in Nederland zijn namelijk tijdelijke container-woningen. Die "depressieve uitstraling" wilde woningcorporatie Trudo voorkomen.

Vermijs heeft in zijn kleurige ontwerp de term “skaeve” (schuine) verwerkt door overhellende buitenkanten en schuin uitstekende kozijnen toe te voegen. Daarnaast wil hij dat de huizen bevorderlijk zijn voor het welzijn van de bewoners. Daarom heeft hij extra hoogte gecreëerd, waardoor de woningen, met een oppervlakte van 33 vierkante meter, ruimer aanvoelen. Hij hoopt dat deze letterlijke ruimte leidt tot “lucht in het hoofd” van de bewoners.

Bijzondere bewoners

In de eenvoudige woningen kunnen de bewoners onder begeleiding wonen. In gewone woonwijken veroorzaakten zij regelmatig overlast. De Skaeve Huse staan op afstand van andere huizen, zodat overlast in de wijken verdwijnt.

Lees ook:

Foto: Studio Elmo Vermijs