31-07-2017 10:25 | Door: Chris Thijssen

Woningcorporatie Stadgenoot en circulair woningbouwer Nezzt gaan op het terrein van het Amsterdamse sportpark Middenmeer 250 circulaire studio’s bouwen.

Het vierlaagse woongebouw, ontworpen in samenspraak met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harlemen, krijgt naast de studio’s twee gezamenlijke woonkamers en een binnentuin. De woningen zijn bedoeld voor een mix van jongeren, studenten en statushouders.

Circulair gebouw

De gemeente Amsterdam stelt de locatie voor tien jaar beschikbaar. Nezzt bouwt het gebouw op een circulaire en modulaire manier, waardoor het gebouw na die periode kan worden hergebruikt.

Zo zijn de hoofddraagconstructie en enkele andere onderdelen van het gebouw al eerder gebruikt in Eindhoven. “Alles wat we bij Nezzt doen, staat in het teken van aanpasbaarheid en circulair bouwen. Op deze manier kunnen wij onze bijdrage leveren aan een duurzamere wereld en altijd betaalbare huisvesting bieden, precies daar waar dat op dat moment nodig is”, zegt Bas de Haan, directeur van Nezzt, in een persbericht.

De studio's worden begin februari 2018 opgeleverd.

Bron: Nezzt | Foto: Nezzt