12-08-2017 10:01 | Door: Chris Thijssen

Platowood, leverancier van duurzaam hout, start een crowdfundingcampagne. Het streefbedrag van € 1.250.000 wil de onderneming gebruiken voor opschaling, om in te spelen op de groeiende vraag naar duurzaam hout.

Het Arnhemse bedrijf Platowood levert naar eigen zeggen 100 procent duurzaam, vormvast en goed verwerkbaar hout. Het hout is afkomstig uit verantwoord beheerde FSC-bossen.

Duurzaam hout

Het bedrijf past daarnaast ‘hydrothermische modificatie’ toe. Dit veredelingsproces versterkt de in het hout aanwezige eigenschappen door gebruik te maken van stoom en hitte. Er komen geen chemische toevoegingen aan te pas. Dat levert een duurzaam alternatief voor hardhout op.

De houtleverancier heeft naar eigen zeggen een trackrecord opgebouwd met een groeiend aantal projecten in de woning- en utiliteitsbouw, infra en interieurbouw. Om aan de toenemende vraag naar duurzaam hout te voldoen en een schaalvergroting in omzet te kunnen realiseren, heeft het bedrijf extra voorraad nodig.

Crowdfunding

Omdat het hout in de verantwoord beheerde productiebossen alleen in bepaalde seizoenen kan worden gekapt, moet Platowood meer hout op voorraad inkopen. Daarvoor is echter aanvullende financiering nodig. Om € 1.250.000 op te halen, is het bedrijf een crowdfundingcampagne gestart.

De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. Gedurende de gehele looptijd bedraagt de rente 7 procent. De ondergrens voor de funding is € 750.000. Wanneer het doelbedrag niet wordt gehaald, dan zal de ontwikkelende belegger Schipper Bosch Groep, het restant aanvullen. De belegger voegde Platowood in 2013 toe aan de Schipper Bosch Groep.

Bekijk deze video over de crowdfundingcampagne:

Bron: Platowood | Foto: Shutterstock.com