13-09-2017 12:46 | Door: Rianne Lachmeijer

Afgelopen week is Tuin van BRET geopend. Het rode 'containerdorpje' vlakbij station Sloterdijk is volgens initiatiefnemer Studio Valkenier gericht op maximaal hergebruik van producten en grondstoffen.

Dat schrijft architectenweb.nl.

De wijngaard die de Tuin van BRET omzoomt springt direct in het oog. Het doel van het project was om het gebied rondond het stationsplein te vergroenen. De gebouwen in Tuin van BRET hebben allemaal een werkfunctie en bieden ruimte aan verschillende initiatieven. De Circulariteit en innovatie staan in de nederzetting centraal.

De felrode zeecontainers zijn afkomstig uit de Amsterdamse haven. Voor de studio van het architectenbureau Studio Valkenier zijn afgedankte ramen van een woningcorporatie gebruikt. Ook het PIT lab van collega DOOR Architecten is zo circulair mogelijk gebouwd. Het lab is gemaakt van hergebruikte, herbruikbare en bio-based materialen.

Veel verschillende partijen werkten mee aan de ontwikkeling, waaronder Pieters Bouwtechniek, Fugro, DPA Cauberg Huygen, Schipper kozijnen, de Wilde grond- weg- en waterbouw, CBOX en gemeente Amsterdam.

Lees ook:

Bron: architectenweb.nl | Afbeelding: Studio Valkenier.