03-10-2017 08:57 | Door: Rianne Lachmeijer

ING levert een bijdrage aan materialenpaspoort Madaster. Dit materialenpaspoort biedt een registratiemethode voor materialen en gebouwen. Daarmee wil de bank restafval in vastgoed verder reduceren.

Dat schrijft ING in een persbericht.

Madaster genereert van elk object automatisch een digitaal materialenpaspoort. In dit ‘kadaster voor materialen’ zijn alle gebruikte bouwmaterialen vastgelegd. In het materialenpaspoort staat waar en in welke hoeveelheid materialen zijn toegepast, hoe ze zijn verwerkt of gemonteerd en wat hun financiële waarde door de tijd heen is.

Circulariteit ondersteunen

Het doel van deze registratie is om het gebruik van recyclebare materialen te bevorderen; om circulariteit te ondersteunen door slimme ontwerpen te introduceren en om afval te reduceren. “Net als bij een bibliotheek, weten we waar alle materialen voor worden gebruikt, hoelang ze worden gebruikt en wanneer ze terugkomen,” zei initiatiefnemer Thomas Rau in een interview met DuurzaamBedrijfsleven.

Verduurzaming van vastgoed: topprioriteit

ING levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het materialenpaspoort, omdat zij verduurzaming van vastgoed als topprioriteit ziet. “ING gaat werken met Madaster om restafval in vastgoed verder te reduceren en daarmee onze vastgoedklanten te helpen om hun vastgoed verder te verduurzamen,” zegt Begga Berben van ING Real Estate Finance.

Lees ook:

Bron: ING | Afbeelding: Shutterstock.com