11-10-2017 13:08 | Door: Rianne Lachmeijer

Verduurzaamde winkelpanden zijn 10,3 procent meer waard dan gebouwen die minder energiezuinig zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat Universiteit Maastricht in samenwerking met ING Real Estate Finance heeft uitgevoerd.

Dat meldt ING in een persbericht.

Energiezuinige gebouwen in de Nederlandse Retailsector leveren een hogere huurwaarde op. Gemiddeld genomen hebben winkelpanden met een energielabel A++, A+ en A een hogere marktwaarde van 10,3 procent ten opzichte van de labels D t/m G en niet gelabelde winkelpanden.

Volgens Nils Kok, associate professor aan Universiteit Maastricht, eisen consumenten in toenemende mate dat retailers zich ‘duurzamer’ gedragen. Ook investeerders en financiers kiezen steeds vaker voor duurzame gebouwen. Het is de eerste keer dat er onderzoek wordt gedaan naar energiezuinigheid van de Retailsector. 

Verschillende winkels zijn al bezig met verduurzaming van hun panden. Zo gebruikt de Zara-winkel in Zaandam 30 procent minder energie en water dan andere Zara-filialen. Decathlon heeft onlangs een contract getekend om het energiemanagement in zijn panden verbeteren.

Lees ook:

Bron: ING | Afbeelding: Shutterstock.com