12-10-2017 10:29 | Door: Rianne Lachmeijer

Een optimale gebouwexploitatie waarbij de relatie beheer en onderhoud en het verduurzamen van het vastgoed integraal wordt vormgegeven. Dat is het doel van de samenwerking tussen de Gemeente Tilburg en BAM FM. Zij hebben onlangs het contract ondertekend.

Dat meldt BAM Bouw en Techniek.

BAM FM wordt verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de vastgoedportefeuille van de gemeente Tilburg. De totale omvang van deze portefeuille beslaat ruim 350.000 m2. Dit oppervlak is verdeeld over circa 170 gebouwen. Het gaat om gebouwen waarin burgers kunnen sporten, leren en werken.

Bredere trend

De gemeente Tilburg wil dat haar gebouwen gezonder en energiezuiniger worden. Deze ontwikkeling past binnen een bredere trend, waarbij de overheid naast een regulerende rol een meer participerende rol op zich neemt. Volgens de gemeente Tilburg loopt de gemeente voorop met de publiek-private samenwerking met BAM FM.

Het contract gaat in op 1 november en heeft een looptijd van 10 jaar. BAM Bouw en Techniek houdt zich bezig met het professioneel beheer en onderhoud. Het gaat daarbij om zowel bouwkundige als installatietechnische zaken. 

Lees ook:

Bron: BAM Bouw en Techniek | Afbeelding: Shutterstock.com