17-10-2017 07:45 | Door: Rianne Lachmeijer

Woningcorporatie De Alliantie installeerde zonder externe financiering zonnepanelen op circa zevenhonderd sociale huurwoningen in Almere. Huurders betalen mee aan de installatie en onderhoudskosten van de zonnepanelen, maar door de energiewinst zijn huurders goedkoper uit.

Dat schrijft nul20.nl.

De plaatsing van zonnepanelen in Almere was onderdeel van een pilot. Nu deze pilot succesvol bgaat De Alliantie het zonnestroomproject uitbreiden naar heel Almere en naar haar bezit buiten Almere. De Alliantie heeft ruim 53.000 huurwoningen in bezit.

Duurzame doelstellingen woningcorporaties

Woningcorporaties hebben zichzelf als ambitie gesteld om in 2021 een gemiddeld energielabel B te hebben voor hun woningvoorraad. Momenteel hebben de huurwoningen van De Alliantie gemiddeld energielabel C. De Alliantie streeft net als andere woningcorporaties naar een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Dat hebben zij in de Woonagenda vastgelegd.

Routekaart CO2-neutraal 2050

Woningcorporatiekoepel Aedes heeft voor woningcorporaties een routekaart ontwikkelt die woningcorporaties kunnen invullen om inzicht te krijgen in hun langetermijnstrategie. Wanneer alle corporaties hun ingevulde Routekaart terugsturen naar Aedes, Aedes wil alle ingevulde Routekaarten in 2018 verzamelen om inzicht te krijgen in de sectorbrede plannen.

Lees ook:

Bron: nul20.nl | Afbeelding: Shutterstock.com