20-10-2017 07:08 | Door: Rianne Lachmeijer

Essent neemt marktleider Nederland Isoleert over. Daarmee versterkt Essent haar positie in de particuliere isolatiemarkt. In augustus nam Essent al Isoprofs over. Een bedrijf dat focust op de zakelijke isolatiemarkt.

Dat meldt Essent in een persbericht.

De overname heeft geen invloed op de naam, de oprichters en aandeelhouders van Nederland Isoleert. Zij blijven de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren. Naast Nederland Isoleert heeft Essent ook de Belgische merken Vlaanderen Isoleert en Nederland Schildert overgenomen.   

Met de overnames vergroot Essent haar positie op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. Dit sluit aan bij de ambitie van Essent, omdat het bedrijf koploper wil worden op dit gebied.

Vol inzetten op isolatie

“De komende jaren zet Essent vol in op het isoleren van woningen in Nederland én België. Dat is nodig omdat isoleren de eerste stap in verduurzaming is. Een goed geïsoleerde woning betekent een flinke energiebesparing. Dat is goed voor het milieu en betekent een lagere energierekening,” zegt Sander Leenders, Directeur Energie+ bij Essent.

Lees ook:

Bron: Essent | Afbeelding: Shutterstock.com