23-10-2017 15:33 | Door: Rianne Lachmeijer

KWS heeft de eerste prefab rotonde van Nederland geplaatst in Ermelo. Slechts één weekend was daarvoor nodig. Niet eerder kostte de plaatsing van een rotonde zo weinig tijd.

Dat meldt KWS in een persbericht.

De rotonde in Ermelo is onderdeel van een pilotproject van Leicon Verkeersgeleiding en RvB Groep. Zij leveren modulaire betonelementen. In de pilot wilde de partijen het bestaande kruispunt in één weekend vervangen door een complete rotonde. Dat is nu gelukt.

KWS plaatste de rotonde in opdracht van de provincie Gelderland. De rotonde bestaat uit 120 vooraf gefabriceerde betonelementen. Na plaatsing zijn de betonelementen aangesloten op het asfalt. Onderstaande timelapse toont de voortgang.

Circulaire economie

Volgens KWS draagt het gebruik van modulaire elementen bij aan de transitie naar een circulaire economie. Het uiteindelijk doel van de pilot is namelijk om de verschillende betonelementen te demonteren en deze vervolgens op een andere locatie opnieuw op te bouwen.

Recyclebaar

De betonelementen zijn recyclebaar tot betongranulaat. Hierdoor kan het beton als grindvervanger worden verwerkt in nieuwe elementen.

Lees ook:

Bron: KWS | Afbeelding: KWS