25-10-2017 14:34 | Door: Rianne Lachmeijer

Interface introduceert de CircuitBac Green voor tapijttegels. Deze backing is volgens de producent zeer milieuvriendelijk door gebruik van CO2-negatieve bioplastics en een minerale vulstof.

Dat meldt Interface in een persbericht.

De backing bestaat grotendeels uit gerecycled kalksteen, bioplastics en natuurlijke oliën. Volgens Interface gaat het om de belangrijkste innovatie van het bedrijf op het gebied van backing uit de afgelopen drie jaar.

Lagere CO2-voetafdruk

Door koolstofopslag in de backing, wordt de CO2-voetafdruk verkleind. Zo heeft een typisch Interface-product met Graphlex-backing een CO2-voetafdruk van 5,9 kilo per vierkante meter. Bij modulair tapijt met CircuitBac Green wordt de voetafdruk gehalveerd tot 2,3 kilo per vierkante meter.

"In het voorjaar van 2017 presenteerden we onze concepttegel Proof Positive, het eerste CO2-negatieve tapijt ter wereld. CircuitBac Green is een logische volgende stap. Dankzij deze innovatie van ons team zijn we weer iets dichter bij ons doel gekomen: CO2-negatieve vloerbedekking," zegt Nigel Stansfield, president van Interface in de Emea-regio.

Lees ook:

Bron: Interface | Afbeelding header: Shutterstock.com | Afbeelding: Interface.