03-11-2017 09:00 | Door: Rianne Lachmeijer

Midden in het Agri & Food-cluster rondom de Wageningen Universiteit komt het Unilever Global Foods Innovation Centre. De bouw is vrijdag officieel ingeluid met een ceremonie.

De bijeenkomst start met een openingsspeech van Paul Polman, CEO van Unilever waarin hij het belang van innovatie en samenwerking uiteenzet.

“In 2050 hebben ruim 9 miljard mensen 70% meer voedsel nodig dan dat er op dit moment wordt geproduceerd. Dat vraagt een fundamentele aanpassing van het huidige voedingssysteem. Dit kan niet door een enkel bedrijf bereikt worden, maar vraagt intensieve samenwerking," aldus Polman.

De samenwerking wordt gesymboliseerd tijdens de ceremoniële start van de bouw, doordat verschillende betrokkenen waaronder Paul Polman van Unilever, Maarten Camps, Secretaris Generaal Ministerie Economische Zaken en Klimaat en Louise Fresco, Voorzitter Raad van Bestuur van de WUR, gezamelijk een plantenbak water geven waar vervolges een grote bloem uit opkomt. 

Duurzaam gebouw

Paul de Ruiter Architects (PDR) ontwerpt het gebouw op een duurzame manier zodat het aan het hoogste Breeam-certificaat voldoet. Daarvoor worden onder andere gerecyclede materialen gebruikt, zonnecellen geïnstalleerd en een vegetatiedak toegevoegd.

Unilever Global Foods Innovation Centre

In het Unilever Global Foods Innovation Centre komen een proeffabriek, een bezoekerscentrum en meerdere verdiepingen met kantoren en laboratoria. Het pand sluit aan bij de wens van Unilever om vanaf 2019 al het onderzoek op het gebied van voedingsmiddelen vanuit Wageningen uit te voeren.

Het terrein van Wageningen Universiteit is uitermate geschikt, omdat er verschillende kenniscentra, start-ups en bedrijven uit de voedingsmiddelensector zijn gevestigd.

 Lees ook:

Innovatie

Afbeelding: Shutterstock.com