07-11-2017 14:15 | Door: Rianne Lachmeijer

De Nederlandse hijskraanfabrikant Spierings heeft een hybride mobiele hijskraan gebouwd. De mobiele hijskraan is volledig elektrisch en is daarmee de eerste in zijn soort.

Dat meldt Spierings in een persbericht.

De hijskraan met de naam SK487-AT3 City Boy is tijdens de werkzaamheden aangesloten op netstroom. Daardoor is de kraan emissievrij en maakt deze weinig geluid. De hijskraan kan de stad in- en uitrijden op elektriciteit afkomstig uit een Lithium-ion-accupakket. Op de snelweg maakt de hijskraan gebruik van een kleine dieselmotor.

Milieuvriendelijk en ruimtebesparend

De hybride uitrusting gaat niet ten koste van de capaciteit van de hijskraan. De toren kan tot 30 meter uitschuiven en de giek bereikt een lengte van 40 meter. De hijskraan haalt een hijscapaciteit van 1,7 ton op de punt.

De hijskraan staat op een compacte 3-assige onderwagen van 2,5 meter breed. Dit is smal, waardoor de hijskraan goed kan manoeuvreren op smalle wegen en in drukke steden. Die ruimtebesparing is onder andere mogelijk door de installatie van een multifunctionele cabine. Deze fungeert tegelijkertijd als truckcabine, kraancabine en liftcabine.

Met deze innovatie speelt het bedrijf in op stedelijke ontwikkelingen: de milieueisen worden steeds strenger, terwijl werkruimte voor de bouw steeds beperkter wordt.

SpieringsSummit

Tijdens de SpieringsSummit wordt de hybride mobiele hijskraan aan circa duizend internationale gasten gepresenteerd. De hijskranen van Spierings worden in meer dan vijfentwintig landen in Europa, Azië en Afrika gebruikt.

Lees ook:

Bron: Spierings | Afbeelding: Shutterstock.com