22-05-2014 07:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Verzekeraar Univé stelt vanaf 2016 duurzame certificering verplicht voor alle schadeherstelbedrijven waarmee de verzekeraar samenwerkt.

Univé heeft zich hiervoor aangesloten bij stichting Duurzaam Repareren. De stichting certificeert autoschadeherstelbedrijven op het gebied van duurzaamheid.

Een College van Deskundigen, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere de ANWB en AEGON, beheert de inhoudelijke eisen van de certificering.  Het college is daarmee een belangrijk orgaan binnen de stichting Duurzaam Repareren. Volgens het opgestelde pakket van eisen gebruiken gecertificeerde bedrijven bijvoorbeeld geen middelen met vervuilende stoffen als tolueen, benzeen of styreen.

Zo’n 80 procent van Univé’s schadebedrijven heeft het certificaat al. De 20 procent die nog niet bij Duurzaam Repareren is aangesloten, krijgt tot 1 januari 2016 de tijd om de certificering rond te krijgen. De aanschaf van het certificaat kost het schadeherstelbedrijf eenmalig €350 en daarna €495 per jaar.

 

Toenemende vraag

 

Volgens Marcel Spronk, directeur Schade bij Univé, bestaat er onder klanten een toenemende vraag naar duurzaam schadeherstel. “Onze leden vinden dat een reparatie, naast goed en veilig, ook duurzaam uitgevoerd moet worden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om onze leden hierin tegemoet te komen”, zegt hij op Automotive.

De verzekeraar zal de komende tijd inventariseren waarom 20 procent van de aangesloten schadeherstelbedrijven nog geen certificaat heeft. Wanneer de aansluiting tot problemen leidt, wordt er gezamenlijk gezocht naar een oplossing.

Bron: Automotive, Duurzaam Repareren | Foto: Dennis Blokzeijl