13-11-2017 13:35 | Door: Rianne Lachmeijer

De energiezuinige woontoren in Amsterdam-Noord, is één van de drie genomineerden voor de Zuiderkerkprijs 2017. B’Mine is een initiatief van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, belegger MN en is ontworpen door Paul de Ruiter Architects.

In de woontoren B’Mine zijn verschillende huurconcepten gecombineerd. Naast vier penthouses, zitten er bijvoorbeeld 52 middel-dure huurwoningen in de toren en 40 ‘friends-woningen’. Een friends-woning is een woning die vrienden samen delen.

De woningen in de 75 meter hoge toren zijn voorzien van grote balkons, verdiepingshoge ramen en grote glazen schuifpuien. Hierdoor hebben de bewoners een goed uitzicht over het IJ.

“Door de strakke vormgeving heeft de toren een tijdloze chique uitstraling die een fraaie toevoeging is bij de aanwezige stoere gebouwen,” zegt Raymond van Sabben van Paul de Ruiter Architects in het persbericht.

De Zuiderkerkprijs

De Zuiderkerkprijs is een prijs van de gemeente Amsterdam voor het beste gerealiseerde woningbouwproject in de stad. Het gaat om projecten die zijn opgeleverd in de periode augustus 2016 tot augustus 2017.

Bron: Paul de Ruiter Architects | Afbeelding: Ossip van Duivenbode via Paul de Ruiter Architects.