15-12-2017 08:45 | Door: Rianne Lachmeijer

De provincie Noord-Holland investeert ruim € 10 mln in het energiezuinig maken van bestaande woningen. De provincie wil minimaal 25.000 woningeigenaren helpen bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Dat schrijft de provincie in een persbericht.

De provincie Noord-Holland wil het geld vooral inzetten om het voor particuliere woningeigenaren eenvoudiger te maken hun huis te isoleren of zelf duurzame energie op te wekken. Ook ondersteunt de provincie woningbouwcorporaties bij het energiezuiniger maken van hun huurwoningen.

Energieloketten

Inwoners kunnen bij (digitale) energieloketten terecht voor onafhankelijk advies en inzicht in financieringsmogelijkheden. Ook kunnen mensen hulp krijgen bij het aanvragen en beoordelen van offertes van bouwbedrijven.

Energieadvies-software en nieuwe leenvormen

Daarnaast laat de provincie energieadvies-software ontwikkelen die woningeigenaren inzicht geeft in de manier waarop zij hun woning in één keer of in stappen energieneutraal kunnen maken. Tot slot ondersteunt de provincie de markt bij het ontwikkelen van nieuwe leenvormen. Deze moeten het gemakkelijker maken voor huiseigenaren om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Verduurzaming levert geld op

“Bewoners ervaren nu vaak allerlei belemmeringen, waardoor ze niet tot actie overgaan. Daarom investeren we in duidelijkere informatie, betere energieadviezen en toegankelijkere financieringsvormen”, zegt Gedeputeerde Joke Geldhof in het persbericht.

“Op die manier zetten we een stap op weg naar een energieneutraal Noord-Holland in 2050. En het energiezuinig maken van je woning is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart je als eigenaar ook nog geld.”

Lees ook:

Bron: Provincie Noord-Holland | Afbeelding: Shutterstock.com