22-12-2017 07:14 | Door: Rianne Lachmeijer

Woningstichting Nijkerk koopt 28 Heijmans One-woningen. Deze verplaatsbare miniwoningen vormen een handige tijdelijke woonoplossing. Moodbuilders heeft de woningen ontworpen.

Mini-huis

De Heijmans One-woning heeft een oppervlakte van 39 vierkante meter. Ondanks de geringe oppervlakte is het huis voorzien van een keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. De woning is volgens Heijmans zeer energiezuinig en kan worden voorzien van negen pv-zonnepanelen. Het huis heeft geen gasaansluiting.

Het tiny house voldoet aan het Bouwbesluit voor niet-permanente bouwwerken en kan volgens Heijmans in een dag worden verhuisd en weer worden opgebouwd. In totaal zijn er al 78 van deze woningen op verschillende locaties in Nederland neergezet.

Woningbehoefte

Volgens Heijmans biedt de kleine woning een oplossing voor de toenemende druk op de woningmarkt. Daarnaast sluit de tijdelijke, verplaatsbare woning aan op een veranderende woningbehoefte, omdat meer mensen alleen wonen.

Tot slot zijn de woningen geschikt voor plaatsing in gebieden waar (nog) niet wordt gebouwd, waardoor die gebieden tijdelijk nieuw leven ingeblazen kunnen worden, aldus Heijmans op zijn website.

Lees ook:

Bron: Heijmans | Afbeelding: Heijmans